electronic construction

Γραφτείτε στο φόρουμ Ηλεκτρονικές Κατασκευές και στηρίξτε τη προσπάθεια μας με τη παρουσία σας να καταθέτουμε γνώσεις περί ηλεκτρονικών νέων, κατασκευών και άλλων γενικών πληροφοριών, η εγγραφή είναι απλή και σύντομη, γίνεται μέλος και στηρίξτε την ομάδα μας, σας...

Ευχαριστούμε....

electronic construction

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Greece


    Κανόνες ασφαλείας εργασιών σε ηλεκτρονικά κυκλώματα

    Νικολέττα
    Νικολέττα
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 360
    Ημερομηνία εγγραφής : 08/06/2012
    Ηλικία : 47
    Τόπος : ΚΑΛΑΜΑΤΑ

    Κανόνες ασφαλείας εργασιών σε ηλεκτρονικά κυκλώματα Empty Κανόνες ασφαλείας εργασιών σε ηλεκτρονικά κυκλώματα

    Δημοσίευση από Νικολέττα Δευ 30 Ιουλ 2012, 5:53 pm

    Πρώτα απ όλα η ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

    Κανόνες ασφαλείας εργασιών σε ηλεκτρονικά κυκλώματα Sfzdg

    Θέλετε ν ασχοληθείτε με τα ηλεκτρονικά και έχετε ακούσει ιστορίες τρόμου για διάφορες καταστάσεις που μπορούν να είναι ακόμα και μοιραίες; Λοιπόν, είναι αληθινές! Παρόλα αυτά, με πολύ προσοχή, μπορούμε να απομακρύνουμε σ ένα βαθμό αυτούς τους κινδύνους και να χαρούμε εμείς το χόμπυ μας και οι υπόλοιποι εμάς και τις δημιουργίες μας.
    Ο παρακάτω κατάλογος προφυλάξεων να μην θεωρηθεί πλήρης και δεν αποκλείει περιπτώσεις στις οποίες οι ζημιές μπορεί να είναι απο σοβαρές έως και μοιραίες.
    Οι κανόνες με τους οποίους πρέπει να εργαζόμαστε πάνω σε συσκευές/κυκλώματα:

    • Ολες οι τάσεις είναι θανατηφόρες. Το ρεύμα είναι που σκοτώνει!

    • Ποτέ μην δουλεύετε ενώ κάτι άλλο αποσπά την προσοχή σας! Οι εργασία πάνω σε κυκλώματα, ειδικά αν αυτά είναι σε λειτουργία, απαιτεί την πλήρη προσοχή σας. Αν νιώθετε κουρασμένοι σταματήστε, ξεκουραστείτε και συνεχίστε αργότερα. Μπορεί να σώσει την ζωή σας (και σίγουρα αρκετά χρήματα).

    • Οταν δούλευετε σε κυκλώματα υπο τάση κρατάτε το ένα χέρι μακριά απ το κύκλωμα (καλύτερα στην τσέπη σας). Το ρεύμα που θα περάσει απ το ένα χέρι προς το άλλο, μέσα απ την καρδιά, θα σκοτώσει!

    • Ποτέ μην δουλεύετε με μικρά παιδιά γύρω σας. Θα κάνουν την κίνηση που δεν περιμένετε την στιγμή που δεν την περιμένετε.

    • Μην φοράτε μεταλικά αντικείμενα στα χέρια ή στον λαιμό. Μπορούν να έρθουν σ επαφή με το κύκλωμα την στιγμή που έχετε όλη την προσοχή σας στραμμένη αλλού (μια καλή δικαιολογία για να βγάλετε έστω και προσωρινά την βέρα γάμου…).

    • Φοράτε πάντα παπούτσια με λαστιχένια σόλα. Ποτέ μην δουλεύετε χωρίς παπούτσια!

    • Μην αφαιρείτε ή δουλεύετε σε συσκευές χωρίς την γείωση συνδεμένη. Η γείωση πάντα πρέπει να είναι σε σωστή επαφή με οποιοδήποτε σημείο της συσκευής μπορεί να έρθει σε επαφή ο χρήστης της.

    • Μονώστε οποιοδήποτε σημείο μπορεί να μονωθεί. Να συμπεριφέρεστε στα σημεία που είναι μονωμένα σαν να μην είναι.

    • Διακόψτε την παροχή στο κύκλωμα πριν αρχίσετε να δουλεύετε πάνω του τραβώντας την παροχή. Μην εμπιστεύεστε τους διακόπτες έχουν κι αυτοί όριο ζωής και αστοχίες.

    • Αν είναι δυνατόν χρησιμοποιήστε ένα variac για να ανεβάσετε την τάση σε μια συσκευή. Αν παρατηρήσετε υψηλό ρεύμα απο χαμηλή τάση, διακόψτε την παροχή αμέσως. Αν δεν έχετε variac μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παροχή η οποία έχει συνδεδεμένη μια λάμπα φωτισμού σε σειρά. Αν αυτή ανάβει, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Θα σας κοστίσει αν το παραβλέψετε.

    • Χρησιμοποιείται πάντα ασφάλειες στις συσκευές. Πρώτα απ όλα η ασφάλεια είπαμε, αλλά και η υγεία των υλικών που έχει μέσα η συσκευή. Οταν αλλάζετε ασφάλειες, χρησιμοποιείτε τις τιμές και τύπους που δηλώνει ο κατασκευαστής ή οι απαιτήσεις του κυκλώματος.

    • Χρησιμοποιείται λαστιχένια γάντια και γυαλιά ασφαλείας, ειδικά σε συσκευές που τροφοδοδείτε για πρώτη φορά. Ενας ηλεκτρολυτικός πυκνωτής που θα εκραγεί κοντά στο πρόσωπο σας, μπορεί να κάνει εκτός απο πολύ θόρυβο και πολύ μεγάλη ζημιά - ειδικά στα μάτια.

    • Όταν κόβετε καλώδια, ειδικά μονόκλωνα, στρέψτε τον κόφτη μακριά σας. Το κομμάτι που κόβετε μπορεί να σας τραυματίσει. Φορέστε γυαλιά ασφαλείας.

    • Πάντα αποφορτίστε το κύκλωμα πριν δουλέψετε πάνω του. Οι πυκνωτές, ηλεκτρολυτικοί και όχι μόνο, κρατάνε θανατηφόρες φορτίσεις. Αποφορτίστε τους χρησιμοποιώντας ένα φορτίο στα άκρα τους. Μην τους βραχυκυκλώνετε με κατσαβίδι. Το φορτίο πρέπει να αντέχει το ρεύμα που έχει το φορτισμένο κύκλωμα. Αφήστε το φορτίο πάνω στο κύκλωμα για όλο τον χρόνο που δουλεύετε πάνω σ αυτό. Θυμηθείτε να διακόψετε την παροχή πριν ξεκινήσετε την διαδικασία αποφόρτισης. Θυμηθείτε να αποσυνδέσετε το φορτίο πριν θέσετε την συσκευή σε λειτουργία.

    • Χρησιμοποιείτε υλικά με προδιαγραφή για την τάση και το ρεύμα στο σημείο που θα χρησιμοποιηθούν.

    • Οι λυχνίες αναπτύσουν ιδαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Αποφύγετε να έρθετε σ επαφή.

    • Μην τοποθετείτε λυχνίες σε κυκλώμα που είναι συνδεδεμένο με την παροχή. Μια σπασμένη λάμπα απλά θα σας κόψει, μια σπασμένη με υψηλή τάση θα σας σκοτώσει.

    • Μην τρώτε, πίνετε ή καπνίζετε όταν έχετε ακουμπήσει την κόλληση. Περιέχει μόλυβδο που δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία μας.

    • Ντυθείτε κατάλληλα. Η κολλήσεις με σορτς δεν είναι ότι καλύτερο.

    • Μάθετε απ τα λάθη των άλλων. Είναι σίγουρα ασφαλέστερο και φτηνότερο.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ 19 Μάης 2024, 6:28 pm